Alles over de stranden van Benidorm

Wij vergelijken
reisbureaus spanje

Van rust tot watersporten; de stranden van Benidorm uitgelicht!

De stranden van Benidorm zijn de trots en grootste publiekstrekker van de stad. Deze schitterende goudgele stranden zijn indrukwekkend lang en blinken uit in kwaliteit. De stranden zijn allemaal bekroond met de blauwe vlag. Voordat een strand een blauwe vlag krijgt, wordt het strand getest om netheid, veiligheid en op de kwaliteit van het zand. De stranden van Benidorm voldoen dus aan al deze eisen en hebben zelfs het fijnste zand van het hele land. Er zijn meerdere stranden in Benidorm en heeft voor ieder wat wils. Dit zijn de 6 stranden van Benidorm:

1. Ti Ximo
Deze stranden zijn geschikt voor toeristen die de voorkeur geven aan kleine strandjes. De strandjes zijn omringd door prachtige natuur en het is er ontzettend rustig. Vanaf Ricon de Liox kun je gemakkelijk naar dit paradijselijke strandje wandelen.

2. Levante
Dit is het bekendste strand van Benidorm en staat bekend om de gezellige drukte. Dit strand wordt voornamelijk bezocht door buitenlandse toeristen. Aan het strand ligt een boulevard met winkels, bars en restaurant. Ook zijn er veel faciliteiten voor als je aan watersporten wilt doen en voor kinderen zijn er speciale speeltuigen.

playa levante

3. Poniente
Dit strand wordt ook wel vaak het Spaanse strand genoemd, omdat hier minder toeristen komen. Dit strand is een stuk minder bezocht en als je van ruimte en stilte houdt, is dit strand uiterst geschikt voor je. Dit strand is ook veel geschikter voor strandsporten, zoals volleyballen, voetballen en vliegeren. Op dit strand heb je de faciliteiten en de ruimte om deze sporten te beoefenen.

4. Mal Pas
In het hart van Benidorm ligt het kleine strandje Mal Pas. Dit strand ligt tussen het jachthaventje en de klippen van oud Benidorm. Dit strand heeft een prachtige ligging en heeft een betrekkelijk kalme zee.

5. Rincon de Conil
Dit is veruit het populairste naaktstrand van de Costa Blanca. Dit strand is volledig ingesteld op rust en natuur en ligt idyllisch tussen de heuvels. Deze stranden zijn niet bereiken vanaf een boulevard: je komt hier alleen via een wandelpad over de heuvels.

6. La Cala de Finestrat
Net buiten het centrum, achter de ‘Mont Benidorm’ ligt de wijk La Cala de Finestrat. Deze wijk staat zowat op zichzelf en heeft verschillende winkeltjes, bars en restaurants. Deze wijk heeft ook een klein strandje. Dit strand is uiterst gezicht voor toeristen die opzoek zijn naar rust.

La Cala de Finestrat

Vliegvakantie top 5


Handige reistips & deals

madrid

Een rondreis naar Spanje, wat moet je zien?

Spanje is een uitstekende bestemming voor een rondreis. Het land heeft prachtige natuur, schitterende bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes, indrukwekkende we...

vakantiehuizen

Vakantiewoningen Spanje

Spanje is een zeer geliefd land voor het huren van een vakantiewoning. Ieder jaar worden er zowel in de winter als in de zomer veel vakantiehuizen gehuurd door ...