Vliegvakantie Lanzarote

Vliegvakantie Lanzarote

vergelijk aanbieders Wij vergelijken tot wel 10 aanbieders
prijs al vanaf €199,-
Wij vergelijken
reisbureaus spanje

Vliegvakantie Lanzarote – meer dan luieren

Samen met Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma vormt Lanzarote de Canarische Eilanden, een groep eilanden middenin de Atlantisch Oceaan. Hoewel Lanzarote geografisch gezien een tropische ligging heeft, hoort de archipel bij Spanje. Wel zo makkelijk! Qua oppervlakte is Lanzarote niet al te groot, het is dan ook het vierde eiland van de Canarische Eilanden. Doordat Lanzarote een vulkanisch eiland is, is het eiland bedekt met dramatische bergen. De grond bestaat grotendeels uit vulkanisch gesteente. Naast een heerlijk weersklimaat heeft Lanzarote ook een gunstig belastingklimaat. Je betaalt minder voor drank, tabak en brandstof. Perfect als je van plan bent om het eiland met de auto te verkennen – om bijvoorbeeld Nationaal Park Timanfaya te bezoeken – en ‘s avonds graag geniet van een drankje.

Vergelijk alle vliegvakanties naar Lanzarote bij deze reisbureaus

Lanzarote top 3

informatie

Waarom Lanzarote?

  • Keuze uit meer dan 90 stranden met prachtige azuur blauwe zee
  • Lanzarote is een vulkanisch eiland met schitterende bergen
  • Bijzondere bezienswaardigheden

Relevante bestemmingen:


Lanzarote - Informatie

stranden

Vulkanische stranden

Lanzarote kent in het totaal ruim negentig stranden, variërend van grote toeristische zandstranden met uitzicht op het azuurblauwe water – compleet met ligbedden, parasols en windschermen – tot woeste afgelegen zwarte rotsstranden. Veel van de grote stranden bij de bekende badplaatsen zijn kunstmatig aangelegd en veilig voor het hele gezin. De oorspronkelijke stranden zijn echter minstens zo mooi. De zee bij de zwarte rotsstranden kent flinke golven en er staat vaak een harde wind. Deze stranden zijn daarmee uitermate geschikt voor golfsurfen of een flinke wandeling. Breng bijvoorbeeld zeker een bezoekje aan het ruige strand Playa de Famara.

hotels

Overnachten a la César Manrique

De kunstenaar César Manrique bedacht in de jaren zeventig dat het toerisme zo min mogelijk invloed moest hebben op het vulkanische landschap van Lanzarote. Hoge opvallende hotels pasten niet in dit plaatje. Om deze reden kent Lanzarote veel mooie overnachtingsmogelijkheden. De typische eilandstijl, witgeschilderde gebouwen met groene ramen en deuren bepaalt voor een groot deel het beeld. Het massatoerisme centreert zich vooral rond de drie grote badplaatsen van Lanzarote, Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca. Hier is voor elk budget een hotelkamer te vinden. Kies voor de meer romantische mogelijkheden een van de kleinere dorpen zoals Playa Honda.

stranden

Strandhoppen en Nationaal Park Timanfaya

Het toerisme op Lanzarote speelt zich voor een groot deel af in de drie grote badplaatsen van het eiland, Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca. Veel toeristen komen dan ook om te genieten van het gunstige klimaat en de uitgestrekte zandstranden. Toch is er naast strandtoerisme veel meer te doen op Lanzarote. In het zuidwesten van het eiland ligt bijvoorbeeld het Nationaal Park Timanfaya. In dit ruige gedeelte van het eiland kun je goed de vulkanische oorsprong zien waarnaar het eiland en het Nationaal Park zijn genoemd. Bovendien kun je in de omliggende dorpen heerlijk eten.

Vliegvakantie tips & deals

madrid

Een rondreis naar Spanje, wat moet je zien?

Spanje is een uitstekende bestemming voor een rondreis. Het land heeft prachtige natuur, schitterende bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes, indrukwekkende we...

vakantiehuizen

Vakantiewoningen Spanje

Spanje is een zeer geliefd land voor het huren van een vakantiewoning. Ieder jaar worden er zowel in de winter als in de zomer veel vakantiehuizen gehuurd door ...