Vliegvakantie Fuerteventura

Vliegvakantie Fuerteventura

vergelijk aanbieders Wij vergelijken tot wel 10 aanbieders
prijs al vanaf €179,-
Wij vergelijken
reisbureaus spanje

Vliegvakantie naar vurig Fuerteventura

Middenin de Atlantische Oceaan ligt de eilandengroep de Canarische Eilanden. Fuerteventura is met een oppervlakte van zeventienhonderd vierkante meter het op een na grootste eiland van de archipel. De vulkanische oorsprong heeft het eiland gevormd, vol heuvels, vulkanisch gesteente en woeste kusten. De sterke passaatwind die altijd over het eiland waait heeft het eiland zijn naam gegeven – Fuerteventura betekent sterke wind. De vrijwel altijd aanwezige zonneschijn zorgt echter voor een meer dan prettig klimaat. Geschikt voor zonaanbidders die kunnen genieten van een van de vele schitterend witte zandstranden én actievelingen die liever meer van de vulkanische oorsprong van het eiland willen ontdekken. Fuerteventura is een fantastisch veelzijdige destinatie voor romantische stellen, actieve vogelaars en gezellige gezinsvakanties, je vindt er voor ieder wat wils.

Vergelijk alle vliegvakanties naar Fuerteventura bij deze reisbureaus

Fuerteventura top 3

informatie

Waarom Fuerteventura?

  • Fuerteventura is op een na grootste eiland op de Canarische Eilanden
  • Geniet van de vele witte zandstranden
  • Verblijf in een voordelige appartement of hotel

Fuerteventura - Informatie

stranden

Karakteristieke stranden

Naast het grootste eiland van de Canarische archipel, heeft Fuerteventura ook de meeste strandkilometers. Zowel zonaanbidders als watersporters komen aan hun trekken op de stranden van het eiland, elk strand heeft zijn eigen karakteristieken. De stranden Corralejo, El Cotillo en La Pared zijn bijvoorbeeld geschikt om te surfen, Caleta de Fuste is fijn als je reist met een familie. In het Noorden en het Westen van het eiland is de flinke wind waar het eiland zijn naam aan dankt vrijwel altijd aanwezig. Op de stranden aan de andere kanten van het eiland is het echter goed toeven als je het liever iets warmer hebt.

hotels

Overnachten in grote ketens of onverwachte pareltjes

De meeste overnachtingsmogelijkheden op Fuerteventura bevinden zich in hotels of appartementen van de grotere hotelketens in de toeristische plaatsen van het eiland. Veel toeristen bezoeken Fuerteventura dan ook als all-inclusive vliegvakantie inclusief vooraf geboekte hotelovernachtingen. Hoewel het klimaat het hele jaar geschikt is voor een zonovergoten vakantie, zijn de maanden tussen mei en oktober het drukst en is ook de bezettingsgraad van de hotels het hoogst. Ben je op zoek naar kleinschalige accommodatie en reis je individueel, dan is het aanbod vrij klein. Niet alle kleinere dorpen hebben overnachtingsmogelijkheden, maar door goed te speuren kom je onverwachte pareltjes tegen.

algemeen

Ontdek de vulkanische oorsprong in een van de Nationale Parken

Door zijn vulkanische oorsprong is er op Fuerteventura weinig groens te vinden, minder nog dan op de andere Canarische Eilanden. Het eiland moet het dan ook vooral hebben van zijn bijzondere landschappelijke elementen. Ruim twintig procent van het eiland bestaan dan ook uit beschermde natuurparken met zandvlaktes, glooiende dorre heuvels en indrukwekkende bergpartijen. Parque Natural de Corralejo is een van de bekendste parken en bestaat uit bijzondere duinvlaktes met af en toe wat begroeiing. De kleine afgelegen dorpjes tussen de parken door zijn het bezoeken waard, net als de oneindige stranden van zowel wit als zwart zand.

Vliegvakantie tips & deals

madrid

Een rondreis naar Spanje, wat moet je zien?

Spanje is een uitstekende bestemming voor een rondreis. Het land heeft prachtige natuur, schitterende bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes, indrukwekkende we...

vakantiehuizen

Vakantiewoningen Spanje

Spanje is een zeer geliefd land voor het huren van een vakantiewoning. Ieder jaar worden er zowel in de winter als in de zomer veel vakantiehuizen gehuurd door ...