De mooiste bezienswaardigheden in Barcelona

Wij vergelijken
reisbureaus spanje

Wat je absoluut moet zien in Barcelona!

Deze Spaanse wereldstad is sinds een paar jaar een populaire toeristische bestemming. Tijdens een stedentrip naar Barcelona hoef je je niet te vervelen: wandel over de sfeervolle Ramblas, winkel in een van de winkelstraten of ga zonnen op een van de stranden. Er is genoeg te doen! Daarnaast zijn veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, maar wat zijn nu de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona?

1. Sagrada Família

In het centrum van Barcelona staat deze door Gaudí ontworpen basiliek. De bouw van de basiliek is gestart in 1882 en sindsdien wordt er gebouwd. Vandaag de dag is de basiliek nog steeds niet af en er wordt verwacht dat de bouw halverwege de 21ste eeuw voltooid wordt. De binnenkant en buitenkant van de basiliek zijn adembenemend. De torens van de Sagrada Família zijn ook te bezoeken: je gaat dan met een lift omhoog en vervolgens kun je via de smalle trappen in de torens weer naar beneden. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad.

2. Park Güell

In het stadsdeel Gràcia ligt een prachtig stadspark. Dit park heeft een enorme hoeveelheid lanen, pleinen en bomen. Het park is aangelegd door Gaudí en je vindt hier dan ook het Gaudí museum. Verder zit in het park een portiersloge, portierswoning en een enorme trap met daarop een mythologische draak. Vanaf een zeer groot balkon heb je een schitterend uitzicht over de stad.

3. Casa Milà

Dit gebouw mag je niet missen vanwege de prachtige architectuur. Casa Milà zijn appartementen en ligt vlakbij Parc Güell. Aan de buitenzijde zitten golvende bewegingen aan de binnenkant van het gebouw vind je reliëfs, fresco’s en binnenpleinen. Zelfs het dak van het gebouw is adembenemend.

4. Montjuïc

Naar Barcelona ligt de heuvel Montjuïc. Op de top van deze heuvel staat het kasteel Castillo Montjuïc. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en deze kun je bekijken in het museum. Vanaf de top van het kasteel heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Je kunt dit kasteel niet alleen bereiken met de metro of met de bus, maar ook door middel van een kabelbaan. Vanaf de kabelbaan kun je de hele stad nog eens rustig bekijken.

Vliegvakantie top 5


Handige reistips & deals

madrid

Een rondreis naar Spanje, wat moet je zien?

Spanje is een uitstekende bestemming voor een rondreis. Het land heeft prachtige natuur, schitterende bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes, indrukwekkende we...

vakantiehuizen

Vakantiewoningen Spanje

Spanje is een zeer geliefd land voor het huren van een vakantiewoning. Ieder jaar worden er zowel in de winter als in de zomer veel vakantiehuizen gehuurd door ...