Een rondreis naar Spanje, wat moet je zien?

Wij vergelijken
reisbureaus spanje

De mooiste plekken van Spanje bezichtigen? Dit mag je niet missen!

Spanje is een uitstekende bestemming voor een rondreis. Het land heeft prachtige natuur, schitterende bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes, indrukwekkende wereldsteden en goudgele stranden. In dit artikel worden zes bezienswaardigheden genoemd die je echt niet mag overslaan tijdens een rondreis naar Spanje!

1. Sevilla
In het zuiden van Spanje ligt de grootste stad van de regio Andalusië: Sevilla. Sevilla is de stad waar de flamenco ontstaan en waar de Spaanse cultuur gemixt is met Arabische invloeden. Deze stad is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Breng een bezoek aan de klokkentoren Giralda, het historische koninklijk paleis Alcázar van Sevilla, het maritiem museum Torre del Oro, het stierenvechtmuseum en de gotische kathedraal van Sevilla

2. Mezquita
Vlakbij Sevilla, in de plaats Cordoba, ligt de Mezquita. Dit is de derde grootste moskee ter wereld en binnenin zit een schitterende kathedraal. Het gebouw was oorspronkelijk een moskee, maar is nu bekend als de rooms-katholieke Catedral de Nuestra Señora de la Asunción.

3. El Escorial
Op ongeveer vijftig kilometer van Madrid staat het enorme complex El Escorial. Dit is het voormalige paleis van Filips II en stamt uit de zestiende eeuw. Dit bouwwerk is een combinatie van een mausoleum, abdij, basiliek, bibliotheek en een kasteel en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

4. Barcelona
Deze wereldstad heeft prachtige bezienswaardigheden, sfeervolle straatjes en een heerlijk strand. Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan de Sagrada Familia, Parc Guëll, de berg Montjuïc, Casa Milà en het stadion van FC Barcelona.

5. De kathedraal en Aquaduct van Segovia
In de stad Segovia zijn nog veel middeleeuwse en Romeinse monumenten. De hele oude stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, omdat de stad zoveel monumenten telt. De indrukwekkende kathedraal, het kasteel en het aquaduct zijn een aanrader!

6. Bilbao
Deze stad wijkt af van veel typische Spaanse steden. Het kenmerkende mediterrane klimaat ontbreekt onder andere in deze stad. Bilbao ligt langs de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Ook vind je hier het Guggenheimmuseum en kun je in deze stad heerlijke Spaanse spiesjes eten. Uit deze stad komen de wereldberoemde Spaanse Pinxtos.

Vliegvakantie top 5


Handige reistips & deals

madrid

Een rondreis naar Spanje, wat moet je zien?

Spanje is een uitstekende bestemming voor een rondreis. Het land heeft prachtige natuur, schitterende bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes, indrukwekkende we...

vakantiehuizen

Vakantiewoningen Spanje

Spanje is een zeer geliefd land voor het huren van een vakantiewoning. Ieder jaar worden er zowel in de winter als in de zomer veel vakantiehuizen gehuurd door ...